Dervishi Law Group, P.C Logo
Telefononi (718) 484-4757
Vlerësimi i rastit falas në dispozicion 24/7

Shkallët e Bronxit bien avokatë

Ladder Fall Lawyer në Bronx, NY

Shkallët e Bronxit bien avokatë

Shkallët mund të duken mjaft të padëmshme, por kjo nuk mund të jetë më larg nga e vërteta. Çdo vit, rëniet nga shkallët vrasin rreth 100 njerëz dhe plagosin mijëra të tjerë. Shumica e vdekjeve të lidhura me shkallët ndodhin gjatë përdorimit të shkallëve prej 10 metrash ose më pak. Edhe aksidentet në vendin e punës që përfshijnë shkallët janë të zakonshme. Në vitin 2020, 161 persona humbën jetën në punë duke rënë nga shkallët.

Nëse jeni lënduar në një aksident shkallësh, një avokat i rënies së shkallëve mund të ndihmojë. Ja çfarë duhet të dini nga një avokat i dëmtimeve në ndërtim në Bronx.

Rënia e shkallëve mund të çojë në dëmtime shkatërrimtare

Pavarësisht se sa i sigurt je kur përdor një shkallë, mjafton vetëm një hap i gabuar ose një vrapim i thyer për të të dërguar të biesh në tokë të fortë poshtë. Nëse do të ishit aq të mençur sa të vishnit një kapele të fortë, mund të jeni në gjendje të mbroheni nga një dëmtim në tru, por pjesa tjetër e trupit mund të mos jetë edhe aq me fat.

Kockat e thyera dhe frakturat kurrizore janë pasoja të zakonshme të aksidenteve të shkallëve. Mund t'ju duhet të hiqni dorë nga puna për muaj të tërë për t'u shëruar dhe nëse lëndoni shtyllën kurrizore, mund të mos jeni në gjendje të ecni për vite ose kurrë më. Avokatët e dëmtimeve personale mund t'ju ndihmojnë të kërkoni dëmshpërblim për dëmtime të tilla si këto.

Rregullat e sigurisë së shkallëve në Nju Jork

Nju Jorku ka rregulla shumë strikte për sigurinë e shkallëve që punëdhënësit duhet t'u përmbahen. Edhe pse shumica e punëdhënësve ndjekin këto rregulla, disa thjesht i shpërfillin për të kursyer kohë dhe para. Kjo shpesh ka rezultate të dobëta në mënyrë të parashikueshme për punëtorët që duhet të përdorin shkallët.

Disa nga këto rregullore mbulojnë:

 • Mbajtja e peshës së tepërt lart e poshtë shkallëve
 • Stabilizimi i gabuar i një shkalle në bazë
 • Vendosja e shkallëve në një sipërfaqe të pabarabartë ose të lirshme
 • Duke përdorur një shkallë përtej lartësisë së saj të përcaktuar
 • Duke përdorur një shkallë që është e ndryshkur, e dëmtuar ose e veshur

Ju mund të kualifikoheni për kompensimin e punëtorëve

Nëse keni rënë nga një shkallë në punë, mund të jeni në gjendje të kërkoni përfitimet e kompensimit të punëtorëve. Këto përfitime paguajnë për trajtim mjekësor, paga të humbura, madje edhe koston e ritrainimit nëse nuk mund të punoni më të njëjtën punë, kështu që ato mund të jenë një shpëtimtare nëse kualifikoheni.

Më mirë akoma, mund të kërkosh përfitime pavarësisht nga faji i kujt ishte aksidenti. Kjo ndryshon shumë nga sigurimet e rregullta, për të cilat duhet të provosh neglizhencë që siguruesi të të paguajë një zgjidhje.

Komp punëtorët në Nju Jork do të paguajnë për:

 • Të gjitha kujdesin mjekësor lidhur me aksidentet, duke përfshirë hospitalizimin, kirurgjinë, vizitat pasuese, pajisjet mjekësore, ilaçet dhe terapinë fizike
 • Pagat e humbura (për deri në 525 javë, në varësi të dëmtimit ose paaftësisë suaj)
 • Përfitimet e mbijetuara për fëmijët e mbijetuar dhe bashkëshortët e një punëtori që vdiq në një aksident

A mund ta padisni punëdhënësin tuaj për një aksident shkallësh?

Nëse rrëzohesh nga një shkallë në një kantier ndërtimi, sepse punëdhënësi të ka dhënë pajisje të prishura, instinkti yt i parë mund të jetë të marrësh telefonin, të thërrasësh një avokat të rënies së shkallëve dhe t'i padisësh për neglizhencën e tyre. Por, nëse punëdhënësi juaj ju ofron komp të punëtorëve, ligji synon që këto përfitime të jenë ilaçi juaj kryesor për çdo aksident të lidhur me punën.

Kjo do të thotë se ju nuk mund të padisni punëdhënësin tuaj nëse ata vënë përfitime në dispozicionin tuaj. Megjithatë, nëse një palë e tretë kontribuoi në aksident në një farë mënyre, është e mundur t'i mbajë ata përgjegjës.

Për shembull, ndoshta një pronar shtëpie ose një kontraktor i përgjithshëm në një vend pune ju dha një shkallë që duhej ta kishin dalë në pension vite më parë. Ose ndoshta një prodhues shkallësh dinte për një defekt të produktit, por nuk pranoi të lëshonte një kujtim. Nëse jo për neglizhencën e kësaj partie, nuk do të kishe rënë nga shkallët dhe të lëndoje veten.

Ju mund të keni një çështje kundër palës së tretë nëse diçka e tillë ju ka ndodhur.

Kontakto një avokat të dëmtimeve të rënies së shkallëve në Bronx

Të drejtat e punëtorëve të ndërtimit përfshijnë të drejtën për mbrojtje personale dhe një vend pune që është i sigurt dhe pa rreziqe. Megjithatë, shumë shpesh punëdhënësit i shpërfillin këto të drejta në dëm të punëtorëve të tyre. Disa, për shembull, mund t'ju thonë të punoni në një shkallë të vjetër e të turbullt thjesht sepse nuk kanë qejf të paguajnë për një të re.

Edhe pse nuk mund ta padisni punëdhënësin tuaj nëse ata ofrojnë komp të punëtorëve, një avokat i aksidentit të shkallëve mund të jetë ende në gjendje të ndihmojë.

Shkallët e Bronxit bien avokatë

Shkallët përdoren gjerësisht në vendet e ndërtimit. Kushdo që punon në një shkallë duhet të sigurohet që shkalla të jetë në rregull dhe të sigurohet siç duhet. Nëse jo, dikush mund të bjerë dhe të pësojë dëmtime të rënda duke përfshirë dëmtime në kokë, dëmtime në shpinë apo qafë, eshtra të thyera ose dëmtime të tjera që ndryshojnë jetën.

Dëmtimet e shkallëve mund të çojnë në trajtim të gjerë mjekësor, sidomos nëse rënia e shkallës ka ndodhur nga një lartësi e madhe. Mund të jetë e vështirë për viktimën dhe familjen e viktimës të paguajnë faturat mjekësore dhe shpenzimet e tjera. Avokatët tanë në Grupin Ligjor Dervishi, P.C. kanë përvojë në punën me viktimat e aksidenteve të ndërtimit, duke përfshirë ata që kanë rënë nga shkallët. Në shkallët tona, avokatët kanë njohuri dhe përvojë dhe do të bëjnë gjithçka që është e nevojshme për të kërkuar kompensim.

Shkaqet e zakonshme të rënieve të shkallëve

Shkallët mund të ndodhin për shkak të arsyeve të mëposhtme:

 • Kur shkalla e pasigurt vendoset në një sipërfaqe të paqëndrueshme, të pabarabartë ose të rrëshqitshme
 • Kur shkalla përdoret për diçka tjetër përveç qëllimit për të cilin është projektuar
 • Kur shkalla A-frame përdoret në pozicion të mbyllur
 • Kur shkalla ngarkohet përtej kapacitetit të saj
 • Kur shkalla ka vaj ose yndyrë mbi të
 • Kur shkalla vendoset në një kalim ku ka të ngjarë të zhvendoset ose të zhvendoset nga punëtorë të tjerë
 • Kur një shkallë është ndërtuar në vendin e punës me rungs që janë të shtrembër ose të pabarabartë
 • Kur vendoset shkalla ku binarët përçues mund të ekspozohen ndaj elektricitetit

Të drejtat për kompensim pas një aksidenti me shkallë

Shkallët tona bien avokatët janë në gjendje t'i trajtojnë kërkesat e punëtorëve për kompensim në një mënyrë të efektshme.

Avokatët tanë do të hetojnë për të parë nëse prodhuesi i pajisjeve ose ndonjë palë tjetër e tretë mund të mbahet përgjegjës dhe nëse janë ndjekur rregullat e sigurisë në punë.

Pyetje që bëhen shpesh

Shkaqet e zakonshme të aksidenteve në shkallë përfshijnë vendosjen e shkallëve gabimisht, përdorimin e një shkalle në mënyrë të papërshtatshme dhe përdorimin e një shkalle të dëmtuar ose të veshur. Zgjedhja e llojit të gabuar të shkallëve për detyrën mund të rezultojë edhe në aksidente. Për shembull, shkallët e shtrirjes mund të shemben nëse i përdorni për qëllime të gabuara. Një tjetër shkak i zakonshëm i aksidenteve është përdorimi i një shkalle që nuk vlerësohet për një peshë të caktuar.

Për të shmangur aksidentet në një shkallë, sigurohuni që të ndiqni rregullin «tri pikat e kontaktit». Kjo do të thotë të mbash një këmbë dhe dy duar ose një dorë dhe dy këmbë duke prekur shkallën në çdo kohë.

Mos shkelni në katër shkallët më të larta të shkallëve të shtrirjes ose në dy shkallët e sipërme të njerkut. Kjo mund të të bëjë të rrëzohesh.

Të gjitha llojet e shkallëve mund të jenë të rrezikshme nëse përdoren në mënyrën e gabuar. Kjo do të thotë se shkallët e shkallëve dhe të shkallëve përbëjnë pjesën më të madhe të dëmtimeve të shkallëve. Shumë njerëz kanë aksidente gjatë përdorimit të shkallëve të shtrirjes gjithashtu.

Nuk ka rregull të vështirë dhe të shpejtë për një moshë në të cilën duhet të ndalosh së përdoruri një shkallë. Nëse duhet të ndërprisni ose jo përdorimin e shkallëve varet nga forca, lëvizshmëria, ekuilibri dhe gjykimi juaj. Nëse keni një gjendje që e bën të vështirë të qëndroni të ekuilibruar ose të ngjiteni lart e poshtë pa dhimbje, mund të jetë më mirë të shmangni përdorimin e një shkalle.

Nëse punëdhënësi të tha të përdorësh një shkallë pavarësisht nga shëndeti yt i dobët, kontakto një avokat të rënies së shkallëve për këshilla.

Kontakt i shpejtë

Kontakt Info

Adresa 1:
2322 Rruga Arthur., Suita 3A
Bronx, New York 10458

Adresa 2:
18 Lindja 41. Rruga, kati i 6-të
New York, NY. 10017

Zyra: (718) 484-4757 
Qelia: (917) 496-8342
Faks: (718) 484-4758

Kontakt me një avokat për dëmtimet e shkallëve me përvojë për dëmtimet e shkallëve

Nëse keni qenë i përfshirë në një aksident ndërtimi, duke përfshirë një rënie shkallësh, kontaktoni grupin ligjor Dervishi, P.C. për të parë nëse mund të kërkoni kompensim. Avokatët tanë të dëmtimeve të rënies së shkallëve janë gati t'ju ndihmojnë. Na telefononi në 718-619-4525 / (917) 496-8342 / 212-235-1447 ose email në fdervishi@dervishilaw.com. Vendet tona të shërbimit përfshijnë New York City, Manhattan, Bronx, Westchester dhe të gjithë zonën e Tri-Shtetit.