Dervishi Law Group, P.C Logo
Telefononi (718) 484-4757
Vlerësimi i rastit falas në dispozicion 24/7

Rezultatet

Rezultatet e zgjidhjeve dhe verdikteve:

Avokatët e Dervishi Law Group, P.C., kanë fituar për klientët e tyre mbi 20.100.000.000.000 dollarë në këto dhe raste të tjera gjatë viteve të fundit.Ju lutem telefononi(718) 484-4757 ose (917) 496-8342 për një konsultim falas nëse ju ose një njeri i dashur jeni plagosur.

Ndërtimi/ Udhëtimi dhe Aksidenti i Vjeshtës – 13.2 milionë dollarë zgjidhje

Tabela e përmbajtjes

"Në një nga rastet tona një juri e qarkut të Nju Jorkut ktheu një verdikt prej 13.2 milion dollarë për një punëtor ndërtimi të plagosur që ra 4 këmbë nga një vinç në projektin e metrosë së 2 Avenue. Punëtori i ndërtimit goditi fytyrën dhe shpatullën e djathtë në rrugë kur ra për shkak të një hapi të humbur në shkallën e vinç. Paditësi pësoi një ligament të shqyer në shpatullën e tij të djathtë që kërkonte kirurgji dhe simptoma pas tronditjes, duke përfshirë humbjen e kujtesës afatshkurtër dhe vështirësinë me funksionimin e tij ekzekutiv. Avokati im i Gjyqit Partner Duane R. Morgan tha: "Është një ditë e madhe kur drejtësia është shërbyer. Punëtorët e plagosur kanë të drejta dhe një nga këto të drejta është të jenë në gjendje të shkojnë në punë në një mjedis të sigurt. Ndoshta MTA dhe Qyteti i Nju Jorkut do të mendojnë dy herë tjetër para se të vënë në rrezik një nga punëtorët tanë të mëdhenj të sindikatës.»

Nëse jeni plagosur në një aksident, sigurohuni që të keni një avokat fitues në anën tuaj.

Aksident në ndërtim – 4.500.000 dollarë vendbanim

Një zgjidhje për një Marangoz unioni i cili e plagosi përgjithmonë shpinën e tij, duke ngritur një tra çeliku në një ashensor shërbimi.

Aksident në ndërtim – 4 milionë dollarë zgjidhje

Ekipi ligjor i Morgan Levine Dolan, P.C. dhe Fatos Dervishi kanë fituar një marrëveshje 4 milion $ nga një kompani sigurimesh për një punëtor ndërtimi sindikatash. Punëtori kishte pësuar dëmtime serioze në këmbë, kyçin e këmbës dhe gjurin. U përcaktua se punëtori i ndërtimit kishte nevojë për kirurgji dhe nuk do të ishte në gjendje të kthehej në punë ndërtimi. Ekipi ligjor e shtyu kompaninë e sigurimeve deri në afatin përfundimtar të gjyqit, në të cilin pikë kompania e sigurimeve u ankua dhe ra dakord për zgjidhjen. Për fat të mirë, punëtori i ndërtimit punësoi ekipin e duhur ligjor për ta përfaqësuar atë. Kjo i dha atij paqe mendore për të qenë në gjendje të siguronte për gruan dhe djalin e tij 14 muajsh për gjithë jetën e tyre.

Aksidenti i udhëtimit dhe rënies – vendimi prej 3.295.582 dollarësh

Grupi i Ligjit Dervishi mori një verdikt 3,295,582 $ kundër Autoritetit të Tranzitit të Qytetit të Nju Jorkut (NYCTA) në emër të një pastruesi 74-vjeçar shqiptar që rrëshqiti dhe ra poshtë një shkalle të jashtme metroje gjatë një stuhie shiu në stacionin e metrosë rockefeller Center në Manhatan. Paditësi, një pastrues lokal 32BJ, ishte rrugës për në punë në 1185 Rruga e Gjashtë, kur ai rrëshqiti dhe ra në një hap me një pllakë metalike të lirshme dhe një pjerrësi poshtë. Aksidenti nuk u raportua në NYCTA. Megjithatë, bazuar në dëshminë e tij të mëparshme, NYCTA mbështeti se Paditësi, i cili dëshmoi nëpërmjet një përkthyesi shqiptar, nuk po mbante në dorë, shkeli diçka "të butë" dhe po nxitonte për të shkuar në punë. Megjithëse raportet radiologjike të tre ofruesve të tij të parë mjekësorë treguan se fraktura e tij cervikal e vertebrës ishte "e vjetër" dhe "kronike", kirurgu i tij sqaroi se diagnoza klinike dhe gjetjet intra-operative treguan një dëmtim akut. Juria i dha atij $350,000 në shpenzimet e kaluara mjekësore, 240,000 dollarë në të kaluarën humbje të fitimeve, 1,200,000 dollarë në dhimbjet dhe vuajtjet e kaluara, 255,582 dollarë në shpenzimet e ardhshme mjekësore, 250,000 dollarë në fitimet e humbura në të ardhmen dhe 1,000,000 dollarë në dhimbjet dhe vuajtjet e ardhshme, pa asnjë faj krahasimor.

Aksident me skela – 3.250.000 dollarë vendbanim

Një punëtor skele u godit nga një tub i rënë skele, duke plagosur qafën dhe shpinën.

Aksident me dëmtime personale - 2.900.000 $ zgjidhje

Një punëtor pastrues pësoi një dëmtim kur një kondicioner i ra në kokë.

Aksident me automjete motorike – 2.5 milionë dollarë zgjidhje

"Ne jemi krenarë që kemi përfaqësuar një Elektricist lokal 3 në një aksident me makina motorike që u zgjidh përpara gjyqit këtë muaj. Paditësi pësoi një përkeqësim të një dëmtimi të mëparshëm në pjesën e poshtme të shpinës së tij që kërkonte ndërhyrje kirurgjikale. Si pasojë e aksidentit ai nuk ishte në gjendje të kthehej në punën e tij si elektricist. Kompania e sigurimit e të pandehurit pretendoi se dëmtimet nuk ishin nga aksidenti por në vend të kësaj nga vitet e tij të punës së rëndë të ndërtimit. Si rezultat, oferta fillestare e zgjidhjes ishte 0 $. Pas dy ndërmjetësve 4 orësh ne ishim në gjendje të bindnim ndërmjetësin dhe kompaninë e sigurimeve të ofronin 2.5 milion $ për të zgjidhur çështjen përpara gjyqit. Ndihemi të privilegjuar që kemi përfaqësuar një tjetër punëtor ndërtimi të plagosur në Qytetin e Nju-Jorkut dhe i kemi marrë familjes paratë që u nevojiten për të përballuar plagët e tij shkatërrimtare.»

Aksident në ndërtim – 2.25 milionë dollarë zgjidhje

Grupi i Ligjit Dervishi siguroi një zgjidhje prej 2,250,000.00 $ në emër të një punëtori jo-sindikal që pësoi dëmtime të përhershme në qafë, shpinë dhe gjunjë në një kantier ndërtimi të Rrugës Xhamajka në Kuins. Punëtori po qëndronte mbi një grumbull hedhjesh në pjesën e prapme të një kamioni mbeturinash, duke gërmuar pjesën e sipërme të hedhur në katër zinxhirë të varur nga një ngarkues front-end. Me vetëm tre nga katër zinxhirët e lidhur, operatori i ngarkuesit të krahut të parë e ngriti kovën, duke goditur punëtorin dhe duke e rrëzuar nga kamioni dhe në trotuarin poshtë. Edhe pse operatori i ngarkuesit të frontit mohoi se e goditi punëtorin me shpinë, duke pretenduar në vend të kësaj se punëtori kishte rrëshqitur nga ana e kamionit, pas vitesh të tëra të procesit gjyqësor dhe negociatave të gjera, ne ishim në gjendje të negociojmë këtë marrëveshje prej 2.25 milionë dollarësh në emër të punëtorit, duke i lejuar atij të sigurojë njëfarë niveli sigurie financiare për veten e tij, gruaja e tij dhe fëmijët e tij të vegjël.

Udhëtimet dhe aksidenti i vjeshtës – 2,200,000 dollarë zgjidhje

Dervishi Law Group dhe avokati Duane Morgan, përfaqësonin një marangoz sindikatash që pësoi një rënie në punë. Ky zdrukthëtar iu ankua punëdhënësit të tij për dhembjen e qafës dhe të kokës, por nuk mori kujdes mjekësor nga një mjek. Në vend të kësaj, ai vazhdoi punën e lehtë (me kohë të pjesshme) detyrë për 7 muaj. Si pasojë, punëdhënësi e largoi nga puna, sepse kishte humbur kaq shumë punë. Kjo është kur zdrukthëtari i sindikatës vendosi të kërkonte këshilla ligjore.

Gati 3 vjet pas dëmtimit fillestar, zdrukthëtari kërkoi kirurgji në qafë. Dëshmitë e disa mjekëve pohuan se problemet e qafës së tij ishin çështje degjeneruese. Dervishi Law Group, së bashku me avokatin Duane Morgan, qenë në gjendje të provonin ndryshe. Kjo bëri që kompania e sigurimeve t'i paguante zdrukthëtarit pagën e humbur, si edhe dhembjet e vuajtjet në shumën prej 2.200.000 dollarësh.

Aksident në ndërtim – 2.200.000 dollarë vendbanim

Një punëtor ndërtimi iu dha ky vendbanim, duke i dëmtuar shpinën dhe qafën, duke u operuar përfundimisht.

Aksident me automjete motorike – 1.65 milionë dollarë zgjidhje

Grupi i Ligjit Dervishi ishte në gjendje të negocionte një zgjidhje 1.65 milion dollarë për një shofer autobuzi të sindikatës

Grupi i Ligjit Dervishi negocioi një zgjidhje prej 1,650,000.00 $ në emër të një shoferi 53-vjeçar të autobusit të sindikatës, i cili pësoi një përkeqësim të dëmtimeve të mëparshme në qafë kur autobuzi i saj u godit nga një furgon që bënte një kthesë të paligjshme nëpër pesë korsi trafiku. Klienti ynë mori trajtim në dhomën e urgjencës dy ditë pas aksidentit të saj, duke filluar një kurs të kujdesit ortoped dhe trajtimit të dhimbjes. Me ndihmën e mjekëve të saj, ajo ishte në gjendje të kthehej në punë tetë muaj më vonë, duke vazhduar të punonte edhe dy vjet të tjera pavarësisht nga dhimbja e vazhdueshme, derisa përjetoi një përkeqësim të mëtejshëm të dëmtimit të qafës së saj, duke e bërë të nevojshme kirurgjinë dhe duke e çaktivizonte përgjithmonë nga puna. Zgjidhja do t'i japë kësaj nëne të vetme kompensim për dhimbjen dhe vuajtjet e shkaktuara nga i pandehuri, si dhe siguri financiare ndërsa përballet me shpenzimet e vazhdueshme mjekësore pa punësim.

Ndërtimi/Udhëtimi dhe Aksidenti i Vjeshtës – 1,525,000 dollarë zgjidhje

Grupi i Ligjit Dervishi siguroi një zgjidhje prej 1,525,000.00 $ nga Qyteti i Nju Jorkut dhe një tjetër i pandehur për një punëtor që pësoi dëmtime në shpinë në një vend ndërtimi në Bronx në rrugën East 75. Punëtori, i cili paguhej me para në dorë, pohonte se një llogore pa breg në rrugë u shemb, duke bërë që ai të binte afërsisht gjashtë deri në tetë këmbë, duke pësuar dëmtime. Kontraktori i përgjithshëm në vend këmbënguli se llogoreja nuk u shemb dhe dëshmoi se e kishte parë punëtorin të hidhej qëllimisht në gërmim. Megjithë akuzat disi të habitshme të kontraktorit, pas vitesh të tëra çështjesh gjyqësore, Grupi i Ligjit Dervishi ishte në gjendje të negocionte mbi 1.5 milion dollarë në kthimin për punëtorin.

Aksident me këmbësorë – 1.500.000 dollarë vendbanim

Një grua që po ecte në trotuar u godit nga një ashensor, duke i plagosur qafën dhe shpinën.

Ndërtimi/ Udhëtimi dhe Aksidenti i Vjeshtës – 1,500,000 $ zgjidhje

Një punëtor ndërtimi ra nga një shkallë, duke rishpirë pjesën e poshtme të shpinës mbi të cilën bëri një operacion të mëparshëm.

Breaking News (Aksidenti i skelave) – zgjidhje 1.4 milionë dollarëshe

"1.4 milionë dollarë zgjidhje për një punëtor skele jo-sindikale që plagosi kokën, qafën, shpinën, shpatullën dhe të dy gjunjët kur një skelë u shemb pjesërisht, duke e lënë atë të varur nga një lanjan dhjetë kate më lart.

Një kuadrë rreth një ndërtese në bregun e ujit dumbo u thye dhe u lëkund nga jashtë, duke bërë që punëtori i skelave të binte gati dhjetë këmbë mbi buzë, ku ai u gjet i varur nga një lanjar afërsisht dhjetë kate mbi tokë. Hetimi ynë, duke përfshirë intervistat me dëshmitarët dhe inspektimin e mëvonshëm të inxhinierit tonë në kullën e skelës, zbuloi se çifti që siguroi kornizat së bashku dështoi, u përkul, theu dhe shkaktoi shembjen.

Pronari i ndërtesës dhe kontraktori i përgjithshëm, të cilët ishin përgjegjës për dhënien e skelave të sigurta dhe të përshtatshme për t'i dhënë mbrojtjen e duhur punëtorit, u mbajtën përgjegjës në përputhje me këtë. Ky vendbanim do t'i sigurojë këtij 37-vjeçari, babait të katër vetëve, kompensim për dhimbjen, vuajtjet dhe shpenzimet mjekësore të shkaktuara nga ky incident, duke lehtësuar ngarkesën financiare që ai dhe familja e tij kanë ndeshur gjatë tre viteve të fundit."

Vendbanimi shtesë i rastit (Aksident me automjete të ndërtimit/ motorike) – 1.315.000 dollarë vendbanim

"Gjykata e Lartë e Nju Xhersit, Union County – Klienti ishte një punëtor ndërtimi 46-vjeçar shqiptar që ngiste makinën në Nju Xhersi dhe u mbrapme përfundoi nga një kamion me mbajtëse. Ai pësoi dëmtime në qafë dhe në pjesën e poshtme të shpinës deri në atë masë sa kishte një operacion të bashkimit të shtyllës kurrizore cervikal, disa injeksione epidurale dhe terapi fizike. Ai nuk mund të kthehej në punë për shkak të dëmtimeve të tij.

Çështja u zgjidh për 1,315,000.00 $. "

Aksidenti i udhëtimit dhe rënies – 1,250,000 $ zgjidhje

Një hidraulik kapërceu një copë mbeturinash në një kantier ndërtimi, duke dëmtuar përsëri pjesën e poshtme të shpinës.

Aksident në ndërtim – 775,000 dollarë vendbanim

Një punëtor ndërtimi humbi gishtin kur tehu i sharrës u thye.

Aksident me skela – 600,000 dollarë zgjidhje

Një hidraulik ra nga një skelë, duke dëmtuar gjurin dhe shpatullën.

Aksidenti i udhëtimit dhe rënies – 387,500 dollarë zgjidhje

Një punëtor ra nga çatia, duke i plagosur këmbën.

Aksident me dëmtime personale – 280,000 dollarë zgjidhje

Një ndihmëse shëndetësore në shtëpi plagosi kyçin e dorës kur një dritare u mbyll shumë shpejt.

Aksident me automjete motorike – 250,000 dollarë zgjidhje

Një çiklist goditi në pjesën e pasme të autobusit, duke i lënduar krahun, shpatullën dhe brinjët.

Ndërtimi/ Udhëtimi dhe Aksidenti i Vjeshtës – 240,000 dollarë zgjidhje

Një punëtor ra në një vrimë të hapur në një kantier ndërtimi, duke plagosur shpatullat dhe qafën

Aksident në ndërtim – 200,000 dollarë vendbanim

Një punëtor ndërtimi pësoi një çarje në krah ndërsa priste metal.

Aksident me makinë - 200,000 dollarë zgjidhje

Një grua plagosi shpatullën e saj në një aksident me makinë.

Aksident me dëmtime personale – 200,000 dollarë zgjidhje

Një shpërndarës ra nga një derë qilari ndërsa bënte një dërgesë, duke dëmtuar gjurin dhe shpatullën

Aksidenti i udhëtimit dhe rënies – 175,000 dollarë zgjidhje

Një burrë që po ecte në trotuar rrëshqiti mbi një copë pice përpara një pice, duke plagosur këmbën e tij.

Aksidenti i udhëtimit dhe rënies – 165,000 dollarë zgjidhje

Një punëtor ra nga një shkallë dhe i plagosi qafën.

Aksident me dëmtime personale – 160,000 dollarë zgjidhje

Një punëtor pësoi një dëmtim kur një derë bodrumi u mbyll në këmbë.

Aksident me automjete motorike – 160,000 dollarë zgjidhje

Një burrë në një aksident me makinë të pasme ia ringjisi pjesën e poshtme të shpinës.

Aksidenti i udhëtimit dhe rënies – 150,000 dollarë zgjidhje

Një grua e moshuar ra nga ashensori, duke i plagosur ijët.

Aksident me automjete motorike – 135,000 dollarë zgjidhje

Një burrë humbi kontrollin e makinës së tij, duke goditur një kamion dhe një pemë, duke pësuar dëmtime të shumta.

Aksident me makinë - 118,500 dollarë vendbanim

Një pasagjere në makinë pësoi një dëmtim në shpatull.

Aksident me automjete motorike – 110,000 dollarë zgjidhje

Për një shofer dhe pasagjer në një aksident me makinë të pasme, duke plagosur të dy shpatullat e tyre.

Aksidenti i udhëtimit dhe rënies – 105,000 $ zgjidhje

Një grua u pengua dhe ra në një trotuar të çarë, duke i lënduar kyçin e këmbës.

Aksident me dëmtime personale – 100,000 dollarë zgjidhje

Një grua plagosi kokën dhe qafën e saj kur tavani ra në apartamentin e saj.

Aksident me automjete motorike – 100,000 dollarë zgjidhje

Një burrë e rinoi gjurin në një aksident me makinë.

Aksident në ndërtim – 5.75 milionë dollarë zgjidhje

Partneri Bill Hepner dhe avokati Fatos Dervishi e zgjidhën këtë çështje me ndërmjetësim për 5.75 milionë dollarë (i pandehuri kishte një politikë sigurimi prej gjashtë milionë dollarësh) me një ndërmjetësim përpara gjyqit. Paditësi, i cili ishte 27 vjeç në momentin e aksidentit të tij, u plagos kur u godit nga një tra që ra nga një lartësi në një kantier ndërtimi dhe u ul në këmbën e tij. Ai e theu kyçin e këmbës, talusin dhe kalin dhe këputi tendonin e Akilit. Si rezultat i dëmtimeve të tij, paditësi kërkoi pesë operacione në kyçin e këmbës. Megjithëse paditësi nuk ishte kthyer në punë në kohën e zgjidhjes, të ardhurat e ardhshme të humbura u kundërshtuan rëndë nga të pandehurit pasi paditësi kishte një arsim të mirë dhe mund të bënte punë jo fizike.

Partneri Bill Hepner dhe avokati Fatos Dervishi e zgjidhën këtë çështje me ndërmjetësim për 5.75 milionë dollarë (i pandehuri kishte një politikë sigurimi prej gjashtë milionë dollarësh) me një ndërmjetësim përpara gjyqit. Paditësi, i cili ishte 27 vjeç në momentin e aksidentit të tij, u plagos kur u godit nga një tra që ra nga një lartësi në një kantier ndërtimi dhe u ul në këmbën e tij. Ai e theu kyçin e këmbës, talusin dhe kalin dhe këputi tendonin e Akilit. Si rezultat i dëmtimeve të tij, paditësi kërkoi pesë operacione në kyçin e këmbës. Megjithëse paditësi nuk ishte kthyer në punë në kohën e zgjidhjes, të ardhurat e ardhshme të humbura u kundërshtuan rëndë nga të pandehurit pasi paditësi kishte një arsim të mirë dhe mund të bënte punë jo fizike.

Aksident në ndërtim – 4.5 milionë dollarë zgjidhje

Këtë muaj, gjatë javës së dytë të gjyqit, avokati Glenn P. Dolan i zyrës së Morgan Levine Dolan, P.C., dhe avokati Fatos Dervishi siguruan një marrëveshje prej 4,500,000,000 dollarë në emër të klientit tonë. Klienti, një punëtor 47-vjeçar i shkatërrimit, pësoi dëmtime në kokë, fytyrë, qafë, shpatull, shpinë dhe kyçin e këmbës, kur si një tavan ashtu edhe një skelë u shembën sipër tij në një dyqan të lartë veshjesh në Manhatan që po i nënshtrohej një rinovimi të zorrëve. Ky vendbanim mban pronarin e ndërtesës, qiramarrësin e tij tregtar, një kontraktor të përgjithshëm dhe punëdhënësin e punëtorit përgjegjës për mos sigurimin, bregun, shtrëngimin dhe inspektimin e tavanit gjatë gjithë operacioneve të shkatërrimit të duarve; dhe do të lejojë këtë baba dikur të padokumentuar dhe pa të ardhura për pesë fëmijë për të siguruar mbështetjen financiare që familja e tij ka nevojë të dëshpëruar që kur ndodhi ky incident.