Dervishi Law Group, P.C Logo
Telefononi (718) 484-4757
Vlerësimi i rastit falas në dispozicion 24/7

Avokatët e aksidenteve me elektrocution në Bronx

Avokatët e aksidenteve me elektrocution në Bronx

Avokati i aksidenteve elektrocution pranë meje në Bronx, NY

Një aksident elektrik në një vend pune mund të çojë në dëmtime serioze ose vdekje për çdo punëtor ndërtimi të përfshirë. Në fakt, elektrocution është një nga "Katër fatale" të OSHA-së, katër shkaqet kryesore të vdekjeve midis punëtorëve të ndërtimit. Goditjet elektrike mund të çojnë gjithashtu në dëmtime të qëndrueshme që mund të ndikojnë në cilësinë e jetës dhe kapacitetin e punës së punëtorëve.

Nëse keni nevojë për një avokat të aksidentit me elektrocution në Bronx, NY, kthehuni tek ekipi ynë ligjor me përvojë në Dervishi Law Group, P.C. Telefononi sot firmën tonë ligjore për të planifikuar një vlerësim të rastit të lirë me një avokat të aksidenteve elektrocution në Nju Jork për dëmtimet e aksidenteve elektrike në vendin tuaj të ndërtimit.

Shkaqet e zakonshme të aksidenteve elektrike në kantieret e ndërtimit

Që nga instalimi i câblimit në një ndërtesë të re e deri te prerja në trotuare rreth linjave nëntokësore të energjisë elektrike, ka disa rreziqe të lindura në ndërtim ku mund të vini në kontakt me burime elektrike të tensionit të lartë. Disa skenarë që kanë çuar në elektrocution përfshijnë:

 • Dështimi për të mbyllur furnizimin me energji elektrike
 • Përdorimi i kordave të zgjatjes në mënyrë të papërshtatshme
 • Defektet e prodhimit në pjesët elektrike
 • Duke hyrë në kontakt me linjat e energjisë së drejtpërdrejtë gjatë përdorimit të pajisjeve
 • Dështimi për të mbajtur standardet e duhura elektrike
 • Kabllot e vjetra ose të gabuara që nuk kanë mbrojtje të përshtatshme të shokut ose tokëzim
 • Dështimi për t'i vënë telat në tokë në mënyrë të përshtatshme
 • Mos instalimi i lidhjeve elektrike sipas kodeve aktuale të ndërtimit
 • Dështimi për të mbyllur, tag-out pajisje elektrike defekt ose të shënojë pajisje të dëmtuara për largimin e duhur

Këto situata mund të çojnë në dëmtime të rënda ose vdekje nga elektrocution nëse një punëtor bie në kontakt me një rrymë të gjallë për shkak të neglizhencës së kantierit të ndërtimit.

Rreziqet e punës pranë tensionit të lartë

Ndërsa dëmtimet si djegiet, dëmtimet nervore dhe rrymat që kalojnë në zemër ka të ngjarë të jenë gjatë një aksidenti elektrik, ka disa pasoja afatgjata për dëmtimet e goditjes elektrike. Disa efekte të mundshme afatgjata të aksidenteve të goditjes elektrike përfshijnë:

 • Kataraktet
 • Humbje e plotë ose e pjesshme e dëgjimit ose shikimit
 • Mpirje, mpirje ose dhimbje qethëse në skajet
 • Artriti
 • Paralizë
 • Dëmtime në tru
 • Amputimi i gjymtyrëve
 • Aftësi njohëse të reduktuara (kujtesë verbale, vëmendje)
 • Ankth ose depresion
 • Humbja e kujtesës
 • Çrregullimi i stresit pas-traumatik (PTSD)

Zhvillimi i ndonjë prej këtyre kushteve afatgjata pas një aksidenti elektrik mund të ndikojë rëndë në jetën tuaj të përditshme dhe në aftësinë për të punuar. Përveç kësaj, elektrocution shpesh çon në vdekje për punëtorët e ndërtimit që marrin një tronditje në punë. Nëse keni pësuar dëmtime nga një goditje elektrike ose keni humbur një njeri të dashur nga elektrocution, kontaktoni avokatin tonë të aksidentit me elektrocution në Bronx.

Çfarë do të mbulojë komp punëtorët në një aksident elektrik?

Kompensimi i punëtorëve në Nju Jork do të mbulojë të gjithë mbulimin e nevojshëm dhe të arsyeshëm të kujdesit shëndetësor për të trajtuar plagët tuaja dhe për të mbuluar faturat tuaja mjekësore, si dhe do të sigurojë deri në dy të tretat e pagës suaj të humbur çdo javë, deri në përfitimin maksimal javor. Përfitimet e humbura të pagave varen nga paga juaj mesatare në 52 javët që çuan në dëmtimin tuaj, si dhe shkallën tuaj të paaftësisë.

Nëse keni humbur një njeri të dashur nga elektrocution dhe jeni bashkëshorti i mbijetuar ose një fëmijë i të ndjerit, ju keni të drejtë për përfitime javore në para të barabarta me dy të tretat e pagës javore mesatare të personit tuaj të dashur dhe duke mos tejkaluar përfitimin maksimal javor. Ju gjithashtu mund të merrni deri në 12,500 $ për shpenzimet funerale ose përkujtimore në qarkun Bronx.

Para se të depozitoni kërkesën për komp të punëtorëve tuaj, ju duhet të kontaktoni një avokat të aksidentit me elektrocution me firmën tonë ligjore në Dervishi Law Group, P.C. Ka disa faza miratimi dhe rinovime të nevojshme për të kërkuar përfitimet e kompensimit të punëtorëve për një periudhë të zgjatur. Të kesh një avokat në anën tënde mund të të ndihmojë të luftosh një mohim ose të dërgosh dokumentacionin shtesë për kërkesën tënde nëse është e nevojshme.

Si të paraqisni një kërkesë për kompensim të punëtorëve për një aksident elektrik ose elektrocution

Për të paraqitur një kërkesë pranë Bordit të Kompensimit të Punëtorëve, ju do të duhet të kërkoni trajtim mjekësor, të raportoni incidentin tek punëdhënësi juaj dhe të depozitoni formularin e kërkesës së punonjësve C-3. Për formularin tuaj C-3, do t'ju duhet:

 • Informacionet tuaja të kontaktit
 • Informacioni i punëdhënësit
 • Informacion rreth titullit të punës, detyrave dhe normës bruto të pagës
 • Detaje rreth incidentit që çoi në dëmtimin tuaj elektrik, duke përfshirë vendin ku ishit në atë kohë dhe atë që po bënit
 • Informacione rreth trajtimit të marrë, pjesëve të prekura të trupit dhe kohës suaj të humbur nga puna

Midis viteve 2011 dhe 2021, 45.7% e vdekjeve elektrike kanë ndodhur pas kontaktit me një linjë elektrike mbi kokë, 44.9% pas punës në ose pranë pjesëve të energjizuara dhe 8.4% pas një dështimi në procedurat e bllokimit, tag-out ose heqjen e masave të tjera të sigurisë, sipas The Electrical Safety Foundation International (ESFI). Pasi t'ia raportoni incidentin punëdhënësit tuaj, ata do të kontaktojnë me siguruesin e sigurimit të komp-it të punëtorëve të tyre për të filluar një hetim.

Kontaktoni firmën tonë sot për të pasur një avokat të aksidentit me elektrocution që përfaqëson interesat tuaja me rregulluesit e sigurimit, hetuesit, dhe punëdhënësin tuaj.

Elektrocution është një rrezik i përbashkët i punës brenda ndërtimit dhe industrive elektrike. Ky është lloji i katërt më fatal i aksidentit të ndërtimitDëmtimet e elektroshkekut jo vetëm që janë të dhimbshme, por mund të jenë edhe kërcënuese për jetën. Kategoritë e dyta dhe të treta të punëtorëve të prekur janë punëtorët e ndërtimit dhe mbikqyrësit. Nëse ju ose dikush që njihni është plagosur nga ndonjë rrezik elektrik, duhet të kontaktoni një Avokat Elektrocution nga Grupi i Ligjeve Dervishi, P.C.

Dervishi Law Group, P.C. Mund të të ndihmojë të bësh një kërkesë për dëmtimin e elektrocutionit

Grupi i Ligjeve Dervishi, P.C. do të hetojë aksidentin tuaj, do të identifikojë përgjegjësit dhe do të trajtojë të gjitha aspektet e padisë suaj dhe kërkesën e kompensimit të punëtorëve.

Avokatët tanë të dëmtimit të elektrocutionit mund t'ju ndihmojnë të bëni kërkesën tuaj dhe të siguroheni që të merrni përfitimet që meritoni. Ne do të ndërmarrim çdo hap brenda ligjit për të mbajtur pronarët neglizhues të pronës, kontraktorët e përgjithshëm, elektriçist apo palët e tjera të përfshira përgjegjës për dëmtimet tuaja. Ne gjithashtu mund të ndjekim kompensimin nëpërmjet pretendimeve personale për dëmtime në Nju Jork.

Dëmtime të zakonshme për shkak të elektrocutionit

Ka lloje të ndryshme të lëndimeve që një person mund të marrë për shkak të elektrocution:

 • Djegiet e rënda-Zonat e trupit që vijnë në kontakt me burimin elektrik të gjallë mund të pësojnë djegie të rënda që çojnë në mbresë.
 • Dëmtimet neurologjike-Elektrocution mund të shkaktojnë dëmtime neurologjike, duke ndikuar në funksionimin e zemrës, mushkërive dhe trurit.
 • Fibrillacioni ventricular- Elektrocution gjithashtu mund të shkaktojë fibrillacion ventricular për shkak të tensionit të lartë. Kjo mund të bëjë që zemra të ndalet, gjë që mund të çojë në vdekje.

Pyetje që bëhen shpesh

Për pyetje rreth goditjeve elektrike në një kantier ndërtimi, shikoni FAQ-në tonë më poshtë.

Dëmtimet e zakonshme përfshijnë djegiet, dëmtimet nervore, sindromin e compartimentit, amputimin, kushtet e zemrës dhe komplikime të tjera. Vdekja është gjithashtu e zakonshme mes viktimave të goditjeve elektrike.

Edhe pse shpesh nuk mund ta padisni punëdhënësin tuaj për një dëmtim personal (dhe familja juaj zakonisht nuk mund të padisë për vdekje të gabuar) për shkak se punëdhënësi juaj ka mbulimin e përgjegjësisë me kompensimin e punëtorëve, ju mund të ngrini një padi kundër një pale të tretë që mund të ketë kontribuar në aksident.

Nëse një palë e tretë neglizhente ose një punonjës i saj shkaktoi aksidentin gjatë punës në të njëjtin vend pune, ata nuk kanë të njëjtën mbrojtje si punëdhënësi juaj nga një padi për plagët tuaja. Ju mund të jeni në gjendje të ngrini një padi kundër tyre.

Në përgjithësi keni 30 ditë nga incidenti. Thirr një avokat të aksidentit me elektrocution në Bronx për më shumë informacion.

Kontakt i shpejtë

Kontakt Info

Adresa 1:
2322 Rruga Arthur., Suita 3A
Bronx, New York 10458

Adresa 2:
18 Lindja 41. Rruga, kati i 6-të
New York, NY. 10017

Zyra: (718) 484-4757 
Qelia: (917) 496-8342
Faks: (718) 484-4758

Kontaktoni avokatët tanë me përvojë të aksidenteve elektrocution në Bronx, NY

Kontaktoni avokatët e elektrokusionitDervishi Law Group, P.C. për të mësuar më shumë rreth pretendimit të kompensimit tuaj të ligjshëm për shkak të aksidentit tuaj elektrik. Na telefononi në(718) 484-4757 ose (917) 496-8342 ose na dërgoni email në fdervishi@dervishilaw.com. Avokatët tanë përfaqësojnë punëtorët e plagosur në New York City, Manhattan, Bronx, Westchester dhe në të gjithë zonën e Tri-Shtetit.