Dervishi Law Group, P.C Logo
Telefononi (718) 484-4757
Vlerësimi i rastit falas në dispozicion 24/7

Avokatët e dëmtimeve në Bronx Forklift

Avokatët e dëmtimeve në Bronx Forklift

Forklifts dhe lloje të tjera të makinerive të rënda shpesh luajnë një rol në aksidentet në punë në ndërtim, prodhim, dhe magazinim. Sipas Byrosë amerikane të Statistikave të Punës (BLS), aksidentet me forklift shkaktuan mbi 7.000 të plagosur punëtorë mbarë vendin në vitin 2020.

Nëse keni pësuar një dëmtim në vendin e punës që ka të bëjë me një forklift, telefononi Dervishi Law Group për t'u konsultuar menjëherë me një avokat të aksidentit me forklift. Avokatët tanë të dëmtimeve me forklift në Bronx do të ndërmarrin veprime ligjore të shpejta dhe efikase për t'ju ndihmuar të ndiqni kompensimin që meritoni. 

Cilat janë shkaqet kryesore të lëndimeve kur përdorni forklifts?

Aksidentet me forklift përfshijnë përmbysjet, aksidentet e goditura dhe shtypjet e pirunëve me klift. Të dhënat e CDC pohojnë se përmbysja e forkliftit është përgjegjëse për 22% të totalit të viktimave.

Disa dëmtime të zakonshme të forklift janë:

 • Frakturat
 • Plagët e thërrmimit
 • Dëmtimi i muskujve
 • Dëmtime në kokë dhe në tru
 • Dëmtime të shtyllës kurrizore
 • Dëmtimi i nervave dhe paraliza

Dëmtimet në forklift mund të jenë fatale. Në vitin 2021, aksidentet me forklift morën jetën e 70 punëtorëve. Punëtorë të tjerë që pësuan një aksident me forklift mund të luftojnë me probleme shëndetësore afatgjata ose të përhershme dhe kosto tronditëse mjekësore. 

Si të kërkosh kompensim për një dëmtim në forklift në NYC

Nëse aksidenti juaj me forklift ka ndodhur në punë, ju do të veproni nëpërmjet sistemit të kompensimit të punëtorëve. Ndiqni këto hapa për të filluar kërkesën tuaj për dëmtim në vendin e punës:

 1. Kërkoni trajtim mjekësor menjëherë në raste urgjente. Në të gjitha situatat e tjera, ofruesi i kujdesit shëndetësor duhet të ketë një autorizim të Bordit të Kompensimit të Punëtorëve. 
 2. Njoftoni punëdhënësin ose mbikëqyrësin tuaj për aksidentin me shkrim brenda 30 ditëve. Një vonesë mund të dëmtojë të drejtat tuaja për kompensimin e punëtorëve.
 3. Kurseni të gjitha provat, duke përfshirë të dhënat mjekësore, fotografitë, pamjet filmike, deklaratat e punëtorëve të tjerë që mund të kenë qenë dëshmitarë të aksidentit dhe shënimet e komunikimit me punëdhënësin tuaj.
 4. Depozitoni një formular të kërkesës së punonjësve C-3 pranë Bordit të Kompensimit të Punëtorëve të NY. Përfshini informacionin tuaj të punësimit, rrethanat e aksidentit tuaj dhe detajet përkatëse rreth dëmtimit dhe trajtimit tuaj.

Ju duhet të depozitoni formularin C-3 brenda dy viteve nga aksidenti juaj. Duke qenë se ky hap është vendimtar për kërkesën e kompensimit të punëtorëve tuaj, ne rekomandojmë të konsultoheni me një avokat të lëndimit forklift Bronx para se të depozitoni për të siguruar që formulari juaj ndjek procedurën dhe përfshin të gjitha detajet e nevojshme. 

A duhet të depozitoni menjëherë formularin C-3?

Në rastet e rënda të dëmtimeve, avokati juaj i dëmtimeve në forklift mund t'ju rekomandojë që të përmbaheni në paraqitjen e një kërkese derisa të arrini atë që njihet si Përmirësimi Maksimal Mjekësor (MMI). Kjo do t'ju ndihmojë juve dhe avokatin tuaj të kuptoni më mirë perspektivat tuaja të shërimit dhe kostot e ardhshme mjekësore, duke dhënë informacion mjekësor më të saktë mbi të cilin të bazoni kërkesën tuaj. 

Çfarë mbulon kompensimi i punëtorëve në NY?

Kompensimi i punëtorëve në NY mbulon këto:

 • Kujdesi mjekësor, duke përfshirë kujdesin e urgjencës, hospitalizimin, kujdesin ambulator dhe kostot shoqëruese të udhëtimit për punëtorin e plagosur
 • Përfitimet në para në dorë barazohen afërsisht me dy të tretat e pagës javore të punëtorit të plagosur, deri në një prag të caktuar
 • Përfitimet e përhershme të paaftësisë për punonjësit që nuk janë në gjendje të kthehen në punë për shkak të dëmtimit të tyre
 • Në aksidentet fatale, përfitimet me vdekje për bashkëshortin, fëmijët dhe të varurit e tjerë të mundshëm të të ndjerit ose një pagesë të majme prej 50,000 $ për pasurinë e punëtorit të vdekur

Sistemi i kompensimit të punëtorëve nuk mbulon dëmet jo-ekonomike, a.k.a. dhimbje dhe vuajtje. Megjithatë, mund të jeni në gjendje të siguroni kompensim për vuajtjen tuaj fizike dhe emocionale, nëse dikush tjetër përveç punëdhënësit tuaj ka kontribuar në aksident.

Faji në aksidentet me forklift

Sistemi i kompensimit të punëtorëve të NY-së funksionon pa faj. Si punëtor i plagosur, ju keni të drejtë për përfitime pavarësisht se kush e ka shkaktuar aksidentin. Prandaj, të vërtetosh fajin është kryesisht e parëndësishme në shumicën e kërkesave për kompensim të punëtorëve. 

Megjithatë, përcaktimi i çështjeve të fajit kur aksidenti juaj përfshin një palë të tretë. Për shembull, nëse një nënkontraktor humbet kontrollin e forkliftit dhe ju godet, ju mund të jeni në gjendje të ngrini një padi të palës së tretë kundër tyre nëse mund të vërtetoni se ata kanë vepruar me neglizhencë. 

Pse të punësoni një avokat të aksidentit me forklift të Bronxit nga Dervishi Law Group?

Nëse dëmtimi juaj është serioz ose afatgjatë, ju duhet të kërkoni ndihmë ligjore nga një avokat me përvojë i aksidentit me forklift Bronx. Edhe nëse rasti juaj duket i drejtpërdrejtë, siguruesi i sigurimit të kompensimit të punëtorëve mund të kundërshtojë shkallën e plagëve tuaja dhe të përdorë taktika të nëndheshme për të minimizuar zgjidhjen tuaj. 

Në Dervishi Law Group, ne fokusohemi në mbështetjen e të drejtave të punëtorëve të plagosur dhe dimë të navigojmë në sistemin e kompensimit të punëtorëve të NY. Avokatët tanë të aftë do të:

 • Shqyrtoni rastin tuaj, identifikoni palët që mund të jenë përgjegjëse dhe bëjini të ditur se çfarë lloj kompensimi mund të prisni
 • Mblidhni dhe paraqitni prova, duke përfshirë të dhënat mjekësore, deklaratat e dëshmitarëve, raportet e aksidenteve, fotografitë dhe videot dhe dëshmitë e dëshmitarëve ekspertë
 • Trajtojeni çështjen tuaj nga fillimi në fund, duke përfshirë komunikimin me kompanitë e sigurimeve dhe avokatët mbrojtës
 • Luftoni për interesat tuaja kur negocioni një zgjidhje
 • Nëse është e nevojshme, apeloni një kërkesë të mohuar dhe përfaqësoni ju në sallën e gjyqit

Dervishi Law Group: Mbështetje ligjore fund-për-fund për rastin tuaj të lëndimit forklift

Në Dervishi Law Group, ne luftojmë për të drejtat e punëtorëve që kanë pësuar lëndime në aksidentet me forklift, aksidentet me vinç dhe aksidente të tjera në punë që përfshijnë makineri të rënda.

A keni pësuar ju ose një njeri të dashur një dëmtim të rëndë në forklift? Ekipi ynë i aftë dhe i përkushtuar do t'ju udhëheqë përmes kërkimit të kompensimit dhe nuk do të lërë asnjë gur pa u trazuar, duke punuar për t'ju ndihmuar të fitoni një zgjidhje të përshtatshme. 

Telefononi (718) 484-4757 ose tekst (917) 496-8342 për t'u konsultuar me një avokat të dëmtimeve në forklift të Bronxit.

Forklift Injury Lawyers from Dervishi Law Group, P.C.

Avokatët e dëmtuar me forklift në Dervishi Law Group, P.C. kanë vite përvojë në trajtimin e rasteve të dëmtimit me forklift. Avokatët tanë kanë fituar miliona dollarë në vendime dhe zgjidhje. Ne kemi një njohuri të plotë të ligjit dhe do të bëjmë çdo gjë në fuqinë tonë për t'u kujdesur për rastin tuaj të dëmtimit të 1/5, si dhe për kërkesën tuaj të kompensimit të punëtorëve.

Rastet e aksidenteve me forklift

Më poshtë janë disa statistika që përfshijnë rastet e aksidenteve me 100 për çdo rast:

 • 26% e aksidenteve me forklift shkaktohen nga pirsit e pirsit mbi
 • 18% e aksidenteve me forklift përfshijnë punonjësit ose këmbësorët që goditen nga forkliftët
 • 14% e aksidenteve me forklift ndodhin për shkak të një ngarkese që bie nga forklift
 • 14% e aksidenteve me forklift ndodhin kur forklifts janë përdorur për të ngritur njerëzit deri në vendet e lartësisë
 • 7% e aksidenteve me forklift ndodhin për shkak të mirëmbajtjes së papërshtatshme të makinerive
 • 3% e aksidenteve me forklift ndodhin për shkak të përdorimit të papërshtatshëm të një pirsit

Aksidente të zakonshme me pirs

Disa aksidente me pirs të gjatë përfshijnë:

 • Punonjësit goditen nga ngarkesat në rënie
 • Punonjësit goditen nga pirsitë me energji elektrike
 • Pirsitja e pirsit
 • Elektrocutions
 • Duke rënë nga një pirgje

PYETJET MË TË SHPESHTA

Po, si një punëtor i plagosur në NY, ju keni të drejtë për kompensimin e punëtorëve edhe nëse jeni një emigrant pa dokumente. Kontaktoni firmën tonë ligjore nëse punëdhënësi juaj ose siguruesi i tyre përpiqen të mohojnë të drejtat tuaja bazuar në statusin e emigracionit. 

Kjo varet nga kompleksiteti i çështjes dhe nëse ju gjithashtu ndiqni një pretendim të palës së tretë. Rastet e drejtpërdrejta të kompensimit të punëtorëve mund të zgjidhen brenda dy muajve, ndërsa rastet që shkojnë në gjyq mund të kërkojnë vite. 

Nëse ofruesi i kompensimit të punëtorëve të punëdhënësit tuaj e mohoi kërkesën tuaj, kontaktoni me një avokat me përvojë të lëndimit në forklift Bronx. Një avokat i aftë mund të shqyrtojë çështjen tuaj dhe t'ju ndihmojë të apeloni një mohim të kërkesës. 

Kontakt i shpejtë

Kontakt Info

Adresa 1:
2322 Rruga Arthur., Suita 3A
Bronx, New York 10458

Adresa 2:
18 Lindja 41. Rruga, kati i 6-të
New York, NY. 10017

Zyra: (718) 484-4757 
Qelia: (917) 496-8342
Faks: (718) 484-4758

Për një avokat të dëmtimeve në forklift, telefononi (718) 484-4757 ose (917) 496-8342

Nëse jeni lënduar në një aksident me forklift, ka shumë të ngjarë që të keni nevojë për kujdes mjekësor të menjëhershëm, pasuar nga veprime të shpejta ligjore. Për ndihmë në afrimin e procesit të pretendimit dhe sigurimin që të drejtat tuaja të mbrohen në masën e plotë të ligjit, mos hezitoni të bisedoni me avokatët e dëmtimeve me forklift nga Grupi Ligjor Dervishi, P.C. Na telefononi në(718) 484-4757 ose (917) 496-8342 dhe gjithashtu email në fdervishi@dervishilaw.com. Vendet tona të shërbimit përfshijnë New York City, Manhattan, Bronx, Westchester dhe të gjithë zonën e Tri-Shtetit.