strategjia omnichannel rrit kompaninë e modës

Optimizimi i kësaj zone të sipër-palosshme për të bërë pjesën më të madhe të pronës së patundshme të ekranit pati ndikimin më të madh nga të gjitha gjërat që kam testuar. Kalimi i kutisë time të opt-in nga ana anësore në të djathtë në zonën e header-eve pak më poshtë logos sime dhe navigimi ishte një gungë e STËRMADHe në konvertimin e vizitorëve në të drejtuar. Vetëm duke lëvizur ofertën tonë të zgjedhur nga ana e majtë në krye, shkova nga 2 për qind e vizitorëve duke u bërë abonentë në 5 për qind.

Klient
Wilson & Sons Co.
Data
20 dhjetor 2016
Roli ynë
Drejtimi i artit, UI/UX, Projektim Uebi

Në kërkim të një konsulenti të planit të biznesit të klasit të parë?