Dervishi Law Group, P.C Logo
Telefononi (718) 484-4757
Vlerësimi i rastit falas në dispozicion 24/7

Kush është përgjegjës për një aksident me makinë?

auto-aksident

Është e rëndësishme të provohet se kush është përgjegjës për plagët e shkaktuara në një aksident automobilistik. Disa faktorë përcaktojnë se kush është përgjegjësia. Ligjet e automjeteve motorike Çdo shtet në SHBA ka miratuar ligje që rregullojnë mënyrën se si shoferët duhet të operojnë automjetet e tyre në rrugët publike. Këto ligje janë rezultat i nismave legjislative dhe janë të rëndësishme në [...]

Ligjet dhe rregullat e sigurimit të makinave pa faj në Nju Jork

aksident me makinë

Nju Jorku është një nga një duzinë shtetesh që ndjek një sistem "pa faj". Në Nju Jork, një shofer që është plagosur në një aksident duhet t'i drejtohet kompanisë së vet të sigurimit për pagesën e shpenzimeve mjekësore, pavarësisht se kush ishte fajtor për aksidentin. Megjithatë, për të paraqitur një [...]

A mund të kërkoj kompensim nëse jam pjesërisht përgjegjës për një aksident?

Aksident me makinë motorike

Rastet e dëmtimeve personale mbulojnë një gamë të gjerë ngjarjesh të mundshme. Sipas ligjit, individët mund të mbahen përgjegjës nëse neglizhenca ose sjellja e tyre e pamatur shkakton dëmtimin e një personi tjetër. Aksidentet automobilistike janë të zakonshme në Nju Jork. Këto aksidente mund të çojnë në dëmtime serioze dhe vdekje. Viktimat e aksidentit kanë të drejtë të kërkojnë kompensim për dëmet, dhe [...]

Simptomat e vonuara të lëndimit pas një aksidenti me makinë

Aksidentet automobilistike shpesh shkaktojnë dhimbje të vonuara, simptoma të vonuara dhe dëmtime të vonuara. Pas një përplasjeje, duhet të jeni vigjilentë në lidhje me monitorimin e vetes për dhimbje gjatë disa javëve të ardhshme. Dhimbjet e aksidenteve me makinë, simptomat dhe dëmtimet mund të manifestohen edhe disa javë pas përplasjes. Të gjithë reagojnë ndryshe ndaj stresit dhe traumave. Një arsye e zakonshme për simptomat e vonuara [...]

Shpërqendrime të zakonshme që shkaktojnë aksidente me makinë

Vozitje me shpërqendrim makinash

Aksidentet automobilistike ndodhin në rrugët amerikane. Pavarësisht përmirësimeve të sigurisë dhe fushatave të shërbimit publik, shkalla e aksidenteve po rritet. Shpërqendrimi i shoferit konsiderohet të jetë një nga shkaqet kryesore të këtyre aksidenteve. Përdorimi i smartfonëve është një shpërqendrim që mund të shkaktojë aksidente. Ka edhe shumë zakone të tjera të shoferit që hyjnë në kategorinë [...]

Hapat e parë pas një aksidenti me makinë

Ka hapa të rëndësishëm për të ndërmarrë në vendin e një aksidenti automobilistik dhe shpejt pas kësaj. Ndjekja e këtyre hapave të parë bazë do ta bëjë më të lehtë depozitimin e kërkesës suaj. Avokatët e aksidenteve automobilistike në Dervishi Law Group P.C., përshkruajnë hapat që duhet të ndërmerren pas një aksidenti automobilistik: Qëndroni në vendin e aksidentit Mos e lini aksidentin [...]

A je përgjegjës për ngarjen e makinës së një personi tjetër?

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Are You Liable for Another Person’s Driving? The unfortunate news is that you may be responsible for a car accident even if you were not in the car. When determining liability in a vehicle accident, the key issue is generally which driver was at fault. Usually, if a driver is negligent and did not […]

Këshilla sigurie për vozitjen dimërore në Bronx, NY

[vc_row][vc_column][vc_column_text]The most important tip to anyone driving anywhere at any time is to stay focused 100% of the time and not allow your attention to wander for any reason. However, in inclement weather conditions such as ice, snow, freezing rain, hail, etc., there are other things you can do to avoid becoming an injury victim, […]

Simptomat e vonuara të lëndimit pas një aksidenti me makinë

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Anyone who had ridden the subway in New York can tell you that it’s the quickest way of getting around New York, but there are a multitude of things that can make your subway experience less than fun. Accidents that involve subways, buses, trains and other forms of mass transit operated by the MTA can […]

Këshilla sigurie për të ngarë makinën në Bronks, NJU

Safety Tips for Winter Driving in the Bronx, NY The most important tip to anyone driving anywhere at any time is to stay focused 100% of the time and not allow your attention to wander for any reason. Megjithatë, në kushtet e këqija të motit si akulli, dëbora, shiu ngrirës, breshëri etj., ka edhe gjëra të tjera [...]