Aksidente me vinç

A jeni plagosur kohët e fundit në një aksident me vinç?

Sipas statistikave të OSHA-së, ka rreth 125,000 vinça në punë në industrinë e ndërtimit në të gjithë Shtetet e Bashkuara në çdo kohë të caktuar. Përveç kësaj, ka 80.000 deri në 100.000 vinça të përdorur në industrinë detare dhe në industri të tjera të përgjithshme.

Për shkak të llojeve të ndryshme të përdorimit dhe madhësisë, rreziku i dëmtimit ose vdekjes gjatë operimit të një vinçi është shumë i lartë. Shoferi i vinçave, punëtorë të tjerë e madje edhe njerëzit që vizitojnë vendin rrezikojnë të bëjnë aksidente ndërtimi të shkaktuara nga vinçat.

Cilat janë të drejtat e tua pas një aksidenti me vinç në Nju Jork?

Viktima e aksidentit me vinç, si dhe anëtarët e familjes së tyre të mbijetuar, mund të kenë të drejtë për përfitime ose kompensim. Ka dy burime kryesore të kompensimit të mundshëm nga aksidentet me vinç.

E para është një kërkesë kompensimi e punëtorëve . Përfitimet e kompensimit të punëtorëve janë në dispozicion për të gjithë punëtorët e mbuluar për çdo dëmtim në punë, pavarësisht nëse punëdhënësi ishte neglizhues apo punonjësi bëri një gabim. Kompensimi i punëtorëve përfiton punëtorin duke siguruar fatura të plota mjekësore dhe kosto të përshtatshme. Ajo i lejon punëtorët e plagosur të marrin paga të humbura nëse dëmtimet e tyre i bënin ata të humbnin punën. Ajo paguan gjithashtu përfitime paaftësie për ata punëtorë që janë të paaftë përgjithmonë ose përkohësisht dhe ose nuk mund të punojnë, ose duhet të marrin një punë më të lehtë ose me pagesë më të ulët. Përfitimet e vdekjes nga kompensimi i punëtorëve janë gjithashtu në dispozicion për të mbijetuarit e varur në qoftë se aksidenti ishte fatal.

Mundësia e dytë është të bësh një dëmtim personal ose të pretendosh për vdekje të gabuar. Një punëtor nuk mund të ngrejë padi për dëmtime kundër punëdhënësit, pasi kompensimi i punëtorëve është një ndreqje ekskluzive. Megjithatë, nëse ndonjë palë e tretë ishte përgjegjëse për dëmtimet; të tilla si prodhuesi i vinç, atëherë një padi e tretë mund të depozitohet.

Shkaqet e zakonshme të aksidenteve me krilla

Duke qenë pjesa më e madhe e pajisjeve në një kantier ndërtimi, vinçat janë përgjegjës për më shumë aksidente se çdo pajisje tjetër e rëndë. OSHA ka identifikuar shkaqet kryesore të dëmtimit si:

  • Vinçat që bien në kontakt me linjat e energjisë elektrike
  • Krilla të përmbysura
  • Ngarkesa që bien nga vinçat
  • Bumi shembet
  • Shtypje nga kundërpesha
  • Dëmtim nga pajisja për ngritjen e gremçave
  • Ujëvara
  • Dështimet e grisjes
  • Probleme përdorimi të tepruara

Lexo më shumë rreth shkaqeve të zakonshme të aksidenteve me vinç

Avokatët e Aksidentit vinç në shërbim të Nju Jorkut, Manhatanit, Bronxit, Uestçesterit dhe të gjithë zonës së Tri-Shtetit

Grupin e Ligjeve Dervishi, P.C., kuptojmë stresin që po ndiqni pas një aksidenti ndërtimi. Avokatët tanë të aksidenteve me vinç janë të shkëlqyer në lundrimin e kryqëzimeve të ligjit të kompensimit të punëtorëve, punës dhe aksidenteve. Ne shkëlqejmë në identifikimin e palëve përgjegjëse dhe sjelljen e drejtësisë për viktimat.

Telefononi në 718-619-4525 për një konsultim me avokatin tonë të aksidentit crane

Nëse jeni plagosur në një aksident ndërtimi me vinç, ju lutem kontaktoni avokatin tonë të aksidentit me vinç për një konsultim falas. Mund të na telefononi në 718-619-4525 / (917) 300-0797 / 212-235-1447 ose të na dërgoni email në fdervishi@dervishilaw.com. Vendet tona të shërbimit përfshijnë Nju Jorkun, Manhatanin, Bronxin, Uestçesterin dhe të gjithë zonën e Tri-Shtetit.

Forma e aksidentit të ligjit Dervishi